Welcome to the new Linux Foundation Forum!

Lab Environment Forbidden

I can not launch all lab environment. It says:

"Forbidden. You don't have the permission to access the requested resource. It is either read-protected or not readable by the server."

Any clues on this?

Thanks

Comments

  • serewiczserewicz Posts: 500

    Hello utianayuba,

    This error usually stems form a firewall or proxy that won't allow access to the ports the remote terminal software uses. Are you able to connect via a different network?   Another thing to check is a local firewall that may be preventing access to the ports.

    I just treid to gain access and was allowed, from a system with no firewall and no proxy configured.

    I will contact the support team to see if I can provide further information.

     

  • kskalvarkskalvar Posts: 10
    edited August 2016

    This was definitely a lab configuration issue and not a proxy/firewall problem.  To resolve I opened a ticket by sending the error message along with your Linux Foundation Userid (LFID) to [email protected] It will automatically issue the ticket and they get back to you.

  • serewiczserewicz Posts: 500

    Glad you were able to resolve the issue. Others may have experienced a different issue. 

  • elsonicoelsonico Posts: 7
    edited August 2016

    I have the same issue: "

    Forbidden

    You don't have the permission to access the requested resource. It is either read-protected or not readable by the server."



    I don't have firewall restricting outgoing ports nor do I have proxy.



    I opened a ticket a while ago, but haven't yet heard back.

    Thanks

  • kskalvarkskalvar Posts: 10
    edited August 2016

    I actually got this fixed by emailing [email protected]  I used the following as a subject line:

    LFS252 OpenStack Administration Fundamentals - 2.1 Lab 2 Excercise 2.1 - LFID <your Linux Foundation UserID>

     

    I did received an email ticket from their their ticketing system.  It took about a day to hear back, but they did get back to me.

  • elsonicoelsonico Posts: 7
    edited August 2016

    Yes I did receive reply for my email to [email protected] with ticket #. I was hoping solving this would be a bit faster, but I guess I just have to wait before I can get my hands on to labs :)

  • I've just joined and got the same error message when trying to "Launch Lab Environment".

    This issue is over 2 years old and LF still don't have an automated solution for this?

    and there is no live phone/chat support?  Hello? It's 2018!

  • fcioancafcioanca Posts: 287
    edited July 2018

    Lab access is provided usually in 1-2 business days, as your LF ID needs to be given authorization on the back end to access the lab environment. If it has been more than 1-2 business days and you do not have access, please send an email to [email protected]

Sign In or Register to comment.