Welcome to the Linux Foundation Forum!

Kubelet command stops responding for some time intervals

Hi

I have created a cluster and deployed nginx in 3 pods.
i am facing issue with my kubelet service.
Sometime it returns an output and sometimes it returns a message
The connection to the server k8scp:6443 was refused - did you specify the right host or port?
It works normally for sometime when I restart the kubelet service.
The swapoff is disabled.
What could be causing this and how to resolve this ?

Answers

  • chrispokorni
    chrispokorni Posts: 2,112

    Hi @aditya03,

    So far I am concerned about the Kubernetes version mismatch between the two nodes - cp and worker. The lab guide in chapter 3 specifically calls for v1.27.1 for both nodes.

    What is the version of your kubectl CLI? You can retrieve it with kubectl version -o yaml

    Are the two EC2 instances provisioned according to the video guide from the introductory chapter?

    Please provide the outputs of the following commands:

    kubectl get nodes -o wide
    kubectl get pods -A -o wide
    journalctl -u kubelet #may require 'sudo'

    Regards,
    -Chris

  • aditya03
    aditya03 Posts: 6

    Hi Chris
    I think there is a minor difference in the kubectl versions.
    I also followed the video guide to create instances.
    PFA the screenshots for all the commands mentioned above.

    Thanks

  • chrispokorni
    chrispokorni Posts: 2,112

    Hi @aditya03,

    It seems you deviated from the installation instructions.

    Please fix the following according to the latest lab guide release:
    1 - the guest OS should be Ubuntu 20.04 LTS (yours is 22.04 LTS - not yet recommended for the lab environment)
    2 - the installed Kubernetes version should be 1.27.1 for all three components: kubeadm, kubelet, and kubectl

    Also, while provisioning the EC2 instances make sure to closely follow the demo video on AWS from the introductory chapter, for VPC, SG, and instance size details.

    Regards,
    -Chris

  • aditya03
    aditya03 Posts: 6

    Hi @chrispokorni

    I will go through the installation guide once again.
    Thanks for resolving the query.

    Regards,

    • Aditya

Categories

Upcoming Training