Welcome to the new Linux Foundation Forum!

Problem while installing WAS ND package

Hi everyone,

Hope u doing good.

I am trying to installl WebSphere Application Server(WAS) ND package, i got problem at initial level

I hope, the problem is with Mozilla browzer. Can anyone trobleshoot the problem

An error occurred while starting the launchpad for a WebSphere Application

Server - Edge Components Version 6.1 product.

Installation programs on the product CD

==================================

If you already know what to install, you can locate the installation programs

in the following directories on the product CD:

Edge Components: /install

IBM HTTP Server: /IHS/install

Web server plug-ins: /plugin/install

More information on the product CD

==============================

If you cannot start the launchpad on the product CD after using the following

procedure, you can find more information about any of the installable

Components on the product CD in readme.htm.

Translated versions of the HTML document are in the /launchpad directory.

The procedure for correcting an error that is preventing the launchpad from displaying

======================================================================

The launchpad supports the following browsers:

o Mozilla, Version 1.4 or later

o Internet Explorer, Version 5.5 with SP 2 or later

Use the following procedure to correct the error that is preventing

the launchpad from displaying and to try to start the launchpad again:

1. If you do not have the Mozilla Web browser, download and install the Mozilla

Web browser from http://www.mozilla.org.

On Linux and UNIX platforms, export the location of the supported browser:

export BROWSER=/usr/bin/mozilla

2. If the product CD is no longer accessible, insert the CD and

mount the drive if necessary on Linux and UNIX platforms.

3. Enable JavaScript in your browser.

On a Mozilla browser:

Click Edit > Preferences > Advanced > Scripts & Plugins:

a. Enable JavaScript for: Navigator

b. Allow Scripts to: (Select all boxes)

[[email protected] was]#

Comments

  • Goineasy9Goineasy9 Posts: 1,116
    I'm just guessing here, but if the app your trying to install is as old as the recommendations for browsers, that might be your problem:
    The launchpad supports the following browsers:
    o Mozilla, Version 1.4 or later
    o Internet Explorer, Version 5.5 with SP 2 or later

    Mozilla/Firefox is up to version 3.6.3 and many changes have been made in the way it handles database and setup files.
    Internet Explorer is up to version 8, and since I haven't used it in years, I can't tell you what changes they made.

    WebSphere Application Server is up to version 7, is that the version your trying to install? I tried looking up requirements for that package, but it didn't list the browser versions it requires.

    Sorry if I'm not more of a help, but the browser requirements looked awful suspicious to me.
  • csorhandcsorhand Posts: 5
    I have a workaround for that mate. for the meantime bypass the mozilla and perform the following.
    on your WAS directory

    #java -jar setup.jar

    that will execute the installation without the mozilla.
Sign In or Register to comment.