Welcome to the Linux Foundation Forum!

LFS201 - Chapter 5 Discussion // Questions // Banter

blackbear710blackbear710 Posts: 23

PACKAGE MANAGEMENT SYSTEMS

Comments

  • moulinathmoulinath Posts: 24

    I am working on the Lab 5.1 assignment per the instruction provided. I did install git. am getting a permission denied when I am trying to create a file and adding it to the git project I created after installing git. Any ideas ?

  • coopcoop Posts: 437

    Please mention the course number when posting if it is not obvious as there are several in the boot camp :) I gather you are talking about LFS201. I would check where you are working as it sounds like a permission problem. You should be doing everything as a normal user in a directory where you can create files. For example, if your user name in "student", you can do this
    in /home/student; or do something like cd /home/student; mkdir labs; cd labs etc. If you accidentally make a directory while doing sudo, you can do something like sudo chown -R student:student . etc.

    So I can only guess you are working someplace you cannot create files, such as /

  • moulinathmoulinath Posts: 24
    edited June 24

    Sorry - LFS 201 - Chapter 5. Now I am getting the error as below when I am trying to do a git add

    fatal: not a git repository (or any of the parent directories): .git

  • moulinathmoulinath Posts: 24

    Was able to resolve and move past it, thanks.

  • luisviveropenaluisviveropena Posts: 544

    Hi @moulinath , perhaps it would be useful to see a screenshot (for next issue). Also, what user is running the command and also the path.

    Many regards,
    Luis.

  • moulinathmoulinath Posts: 24

    LFS 201 - Lab 5.1 - Centos 8.

    I had to uninstall the VM and then install again to fix something else. Now when I am trying to install git, I am getting :

    [email protected] /]$ sudo yum install git*
    [sudo] password for mc75:
    CentOS-8 - AppStream 0.0 B/s | 0 B 00:00
    Failed to download metadata for repo 'AppStream'
    Error: Failed to download metadata for repo 'AppStream'

  • moulinathmoulinath Posts: 24

    This is now resolved. Thanks.

  • luisviveropenaluisviveropena Posts: 544

    Hi @moulinath , I'm glad that you were able to solve it. Perhaps it would be good idea to share how you solved it, in case that other student gets the same problem.

    Regards,
    Luis.

  • moulinathmoulinath Posts: 24

    I think I might have been running it from the wrong directory

  • luisviveropenaluisviveropena Posts: 544

    I don't think it was a wrong directory, because you should be able to install from any directory. Perhaps it was a connection issue or a dnf cache issue.

    Many regards,
    Luis.

Sign In or Register to comment.